Kennisdocs

Behoefte om uw kennis up-to-date te houden of zo nu en dan een artikel doornemen om uw kennis even op te frissen? Deze pagina bevat te downloaden documenten en linken naar interessante onderwerpen gerelateerd aan fotografie en ondernemerschap en marketing. Nee, geen testrapporten van nieuwe apparatuur, maar zaken die u als fotograaf helpen in de praktijk zich ver der te ontplooien als ondernemer in een hevig concurrerende wereld.

Heeft u aanvullingen of tips voor deze pagina? Laat het mij weten en gebruik het contactformulier door HIER te klikken! Alvast hartelijk bedankt voor uw bijdrage.


 Social-media voor fotografen (thema: marketing)

Social-media is een instrument uit het marketing-pakket. Door velen bejubeld en door een aantal verguisd. In ieder geval is het inzetten van social-media een interessant manier om u te profileren en gelijktijdig uw imago te vestigen. Of het echt werk oplevert…?! Dit document is een bondige handleiding om social media in te zetten voor u als fotograaf. In dit deel (1 van 2) wordt aandacht geschonken aan Facebook en Google +.

Link pdf (Engels-talig) document: Photoshelter-social-media-for-photographers-I.pdf


Ondernemingsplan (thema: ondernemerschap)

Een Engels-talig document van Photoshelter als praktische handleiding (werkboek) voor fotografen om een ondernemingsplan samen testellen. Ondernemers hebben vaak moeiten (of geen tijd) om een ondernemingsplan te schrijven. Jammer, want iedere ondernemer moet weten waar hij/zij staat en waar hij/zij naar toe wil. Het schrijven van een ondernemingsplan is een tijdsinvestering die u als ondernemer dwingt na te denken om omzet te verkrijgen of te verhogen.

Link pdf document: Photoshelter-photo-business-plan-workbook.pdf