Geslaagde presentatie “de Fotograaf als Merk”

Maandagavond, 27 mei, had ik de eer een presentatie/workshop te mogen verzorgen voor vzw Studio te België. Een zeer actieve vereniging die voor haar leden, professionele fotografen, een uitgebreid programma aan workshops en scholingen verzorgt. Het onderwerp was: “De Fotograaf als Merk, hoe bouw je als fotograaf je eigen merk op.”

Concurrentiedruk onder fotografen

Gelet op de toenemende concurrentiedruk onder fotografen, dat vaak een uitmondt in het hanteren van lage prijzen, is het belangrijk dat zich kan onderscheiden.

Een mogelijkheid om dat te doen is het opbouwen van een merk: de fotograaf als merk. Een goed en bekend merk biedt een onnavolgbaar en een te herkennen onderscheidend vermogen naar de klanten toe. Dit helpt de klanten om een geschikte fotograaf te kiezen. Hiermee is de belangrijkheid, in relatie tot de toenemende concurrentiedruk, snel verwoord. vzw Studio heeft voor haar leden een presentatie/workshop georganiseerd over dit belangrijke onderwerp.

vzw Studio als actieve beroepsvereniging van fotografen

Ongeveer 30 leden hadden zich voor deze leerzame avond ingeschreven, waarmee de avond ‘uitverkocht’ was. Het was een, naar mijn idee, succesvolle avond dankzij de actieve deelname van de aanwezigen. Vzw Studio is absoluut een voorbeeld voor andere beroepsfotografen organisaties.

Heeft u ook interesse in een presentatie of workshop voor uw foto-associatie of club, neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Foto’s bij dit artikel zijn gemaakt door: Luc Peeters, Foto Keoon-Antwerpen.
Fotograaf als Merk door Herman de Pagter-1

 

Leave A Response